Ajattelin poiketa normaalista blogiteksteistäni ja kirjoittaa kakkuohjeen jonka itse kehittelin. Reseptin alkuperä oli jostakin lehdestä, mutten muista minne tämä lehti on mennyt. Joten kehittelin oman reseptin, jota aina käytän kun teen kakkupohjan. Meidän perheessä minä teen pohjan ja täytön, mutta kauniimpi osapuoli koristelee.
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakojauhetta (sitä oikeaa)
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset sekaisin erillisessä astiassa ja lisää ne mukaan siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Voitele kakkuvuoka ja vuoraa se hyvin korppujauhoilla. Lisää siihen kakkupohja ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskea.
Täyte
1 rasia vadelmia (minulla oli pakastettuja)
1 ps vanhan ajan vaniljakastiketta (tarvitaan maitoa)
Vadelmahilloa
Kostukkeeksi mehua
Tee vanhan ajan vaniljakastike sopivan juoksevaksi, älä kuitenkaan jätä kastiketta liian paksuksi. Sulata vadelmat (jos eivät ole tuoreita) ja sössää ne haarukalla mössöksi. Lisää tarvittaessa vadelmamössöön mehua jos eivät tarpeeksi mehukkaita.
Kakun täyttäminen
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja laita vadelmamössö pohjalle jonka päälle levität puolet vaniljakastikkeesta. Kostuta seuraava kerros mehulla ja lisää vadelmahilloa ja loput vaniljakastikkeesta.
Koristelu
Vatkaa kermavaahto (itse käytän vähälaktoosista vispikermaa) vaahdoksi ja levitä se tasaisesti veitsellä auttaen kakun päälle. Käytä pursotinta viimeistelyyn ja laita loppukoristeet kakun päälle.
Vinkit
Jos et halua käyttää vaniljakastiketta täytteenä, voit käyttää sitä myös kakun päällisenä, kun vähennät maidosta jonkin verran pois (noin puolet) ja levität sen kakun päälle ennenkuin se jähmettyy.
Toinen mitä voit käyttää kakun päällisenä (oma lempparini) on suklaa. Sulata suklaalevy vesihauteessa ja lisää hieman kermaa/smetanaa/turkin jugurttia (pystyy leikkaamaan kakkua) ja levitä se kakun päälle ennen jähmettymistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti